Gyors

Magyarországi domain regisztráció 2024-ben: hogyan és miért?

Magyarországi domain regisztráció 2024-ben: hogyan és miért?
domain-regisztracio-magyarorszag

A weboldal készítés egyik legfontosabb lépése a domain regisztráció. A domain név egy internetes cím, amely segítségével a felhasználók elérhetik a weboldalunkat 2024-ben is. A domain név általában a weboldalunk nevét tükrözi, és egy olyan végződéssel zárul, amely az adott országot, régiót vagy kategóriát jelöli. Magyarországon a leggyakoribb domain végződés a .hu.

Domain regisztráció menete

A domain regisztrációhoz először is kiválasztanunk kell a megfelelő domain nevet. A domainnek gyszerűnek, könnyen megjegyezhetőnek kell lennie, és tükröznie kell a weboldalunk témáját vagy célját. A domain név foglaltságának ellenőrzését a domain nyilvántartó weboldalán végezhetjük el.

A kiválasztott domain név regisztrálásához regisztrálnunk kell egy domain regisztrátornál. A domain regisztrátorok olyan cégek, amelyek a domain nevek regisztrálását és kezelését végzik. Magyarországon számos domain regisztrátor működik, amelyek különböző árakat és szolgáltatásokat kínálnak.

Általában a következő adatokat kell megadnunk a domain regisztrációhoz:

 • Domain név
 • Regisztráló neve
 • Regisztráló címe
 • Regisztráló e-mail címe
 • Regisztráló telefonszáma

A díja általában éves díjként kerül meghatározásra. A domain regisztrációs díj a domain végződéstől és a domain regisztrátortól függően változhat.

Miért fontos a domain regisztráció?

A domain regisztráció több szempontból is fontos a weboldalunk szempontjából.

 • Egyedi címet biztosít a weboldalunknak. A domain név egyedi cím, amely segítségével a felhasználók elérhetik a weboldalunkat. Ez megkülönbözteti a weboldalunkat a többi weboldaltól.
 • Egyszerűvé teszi a weboldalunk megtalálását. A domain név könnyen megjegyezhető, ami megkönnyíti a felhasználók számára, hogy megtalálják a weboldalunkat.
 • Jogi védelmet biztosít a weboldalunknak. A domain regisztráció során a domain név birtoklására vonatkozó jogokat megszerezzük. Ez azt jelenti, hogy senki más nem regisztrálhatja ugyanazt a domain nevet.

Ezért, ha weboldalt szeretnénk készíteni, akkor mindenképpen érdemes foglalkoznunk a domain regisztrációval.

Domain név lekérdezése

A domain név foglaltságának ellenőrzését a domain.hu: https://www.domain.hu/domain-search weboldalon végezhetjük el. A kereső mezőbe írjuk be a kiválasztott domain nevet, majd kattintsunk a “Keresés” gombra. Ha a domain név elérhető, akkor a “Foglaltság: Nem” üzenetet fogjuk látni. Ha a domain név már foglalt, akkor a “Foglaltság: Igen” üzenetet fogjuk látni, és a tulajdonos nevét és elérhetőségét is meg fogjuk tudni tekinteni.

Gyorsan és egyszerűen weboldalt készíteni

Ha gyorsan és egyszerűen szeretnél weboldalt készíteni, akkor érdemes megfontolni a Gyors Weboldal Készítése: https://gyors-weboldal-keszites.hu szolgáltatásunkat. A szolgáltatásunk segítségével néhány perc alatt elkészítheted saját weboldaladat, még akkor is, ha nincsenek programozási ismereted.

A szolgáltatásunk előnyei:

 • Gyors és egyszerű: A weboldalt néhány perc alatt elkészítheted.
 • Nem kell programozni: A szolgáltatásunk segítségével egyszerűen, drag-and-drop technikával állíthatod össze a weboldalad tartalmát.
 • Költséghatékony: A szolgáltatásunk havi díjas, így csak azért fizetsz, amit használsz.

Ha szeretnél többet megtudni a szolgáltatásunkról, akkor látogass el a weboldalunkra: https://gyors-weboldal-keszites.hu.

Kapcsolódó bejegyzések

Az üzleti életben az idő mindig kritikus tényező, és mi teljes mértékben megértjük, hogy ügyfeleink minél hamarabb szeretnének online jelenlenni. Tapasztalt csapatunk extrém rövid határidővel garantálja a modern, kreatív és felhasználóbarát weboldalakat, amelyek segítségével könnyen elérheti az üzleti céljait.

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

Címkék

Írjon Üzenetet És 8 Órán Belül Válaszolunk

A cégünk egy kiváló választás azoknak az ügyfeleknek, akiknek fontos a gyors és megfizethető weboldal készítés, és akik egy olyan csapatra vágynak, amely magas színvonalú, ügyfélszerző weboldalakat készítenek.